Κατακόκκινη παράδοση στην Boxing Day

Κατακόκκινη παράδοση στην Boxing Day

Κατακόκκινη είναι η παράδοση στην Boxing Day, από το 1992 που ιδρύθηκε η Πρέμιερ Λιγκ μέχρι τώρα. Η παραδοσιακή αγωνιστική της δεύτερης ημέρας των Χριστουγέννων, έχει πάντα ξεχωριστή σημασία στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Αλλά και σε όσους το παρακολουθούν φανατικά, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Φέτος η Boxing Day βρέθηκε αντιμέτωπη με την μετάλλαξη «Όμικρον» και τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα αρκετά ματς να αναβληθούν. Ωστόσο αυτές οι αναβολές δεν πρόκειται να «τραυματίσουν» τη λάμψη και την… ποδοσφαιρική σημασία της ημέρας. Στο πέρασμα των χρόνων δημιουργήθηκαν αρκετά ισχυρές παραδόσεις που αφορούν τη συγκεκριμένη ημέρα και σε αυτές θα αναφερθούμε ευθύς αμέσως.

Κατακόκκινη παράδοση στην Boxing Day

Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι η… κατακόκκινη παράδοση στην Boxing Day. Ομάδες που το χρώμα της φανέλας τους είναι το κόκκινο… συνήθως κερδίζουν. Όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που έχει πανηγυρίσει τις περισσότερες νίκες σε Boxing Day, μετρώντας 23 επιτυχίες σε 29 αγώνες. Οι «κόκκινοι διάβολοι» αγωνίζονται τη Δευτέρα στο Νιούκαστλ και φιλοδοξεί να συνεχίσει το σερί της. Ακολουθεί η επίσης «κόκκινη» Άρσεναλ (26/12, εκτός με Νόριτς) με 18 νίκες σε 28 παιχνίδια. Την 3η θέση μοιράζονται Λίβερπουλ και Τότεναμ (η μοναδική που δεν είναι κόκκινη) με 16 νίκες σε 26 και 29 ματς αντίστοιχα. Το ματς της Λίβερπουλ με τη Λιντς αναβλήθηκε, όχι όμως κι εκείνο της Τότεναμ με την Κρίσταλ Πάλας.

Οι ήττες της Νιούκαστλ

Τις περισσότερες ήττες στην Boxing Day έχει η Νιούκαστλ με 17 σε 25 αναμετρήσεις. Είναι μακράν ο χειρότερος απολογισμός στην Πρέμιερ. Η Άστον Βίλα έχει χάσει 13 φορές, σε 24 ματς. Από 10 ήττες μετρούν Έβερτον (σε 28 παιχνίδια) και Λέστερ (σε 15). Τις πιο πολλές ισοπαλίες έχει καταγράψει η Γουέστ Χαμ με 9 σε 22 αγώνες, ενώ η Άρσεναλ ακολουθεί με 8.

Η Μπράιτον (υποδέχεται την Μπρέντφορντ) είναι η μοναδική που δεν έχει νίκη σε Boxing Day όσο μετέχει στην Πρέμιερ Λιγκ. Σε 4 σεζόν σημείωσε μονάχα 2 ισοπαλίες. Μία φορά έχουν καταφέρει να κερδίσουν Νόργουιτς (σε 9 αναμετρήσεις), Γουότφορντ (σε 7) και Γουλβς (σε 6). Η Λέστερ έχει σημειώσει μόλις 2 νίκες σε 15 ματς. Η Κρίσταλ Πάλας νίκησε 3 φορές σε 12 ματς, ενώ απογοητευτική είναι η Νιούκαστλ με μόλις 4 νίκες.

Τέλος, η Άρσεναλ είναι μακράν η ομάδα με τις λιγότερες ήττες στην εορταστική αγωνιστική. Έχει χάσει μόλις 2 φορές, όσες και η Γουλβς. Μόνο που οι «κανονιέρηδες» έχουν παίξει σε 28 Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ οι «λύκοι» μόλις σε 6.