Η Τίγκρε ήρθε… για να μείνει

Γοδόι Κρουζ – Τίγκρε (12/2/2022, 00:15), Κόπα ντε λα Λίγκα Αργεντινής

Η τρίτη έκδοση του Κόπα ντε λα Λίγκα μόλις έκανε σέντρα και θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαΐου, σε ένα γύρο των 14 αγωνιστικών, με τις συνολικά 28 ομάδες που θα μετέχουν να χωρίζονται σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις θα δώσουν πλέι οφ ξανά σε μονά ματς τα οποία θα είναι  νοκ άουτ.

Οι ημιτελικοί καθώς και ο τελικός θα είναι και πάλι «μια κι έξω», απλά θα διεξαχθούν σε ουδέτερες έδρες. Η ομάδα που θα κατακτήσει τη διοργάνωση εξασφαλίζει αυτόματα και το εισιτήριο για την είσοδό της στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2023.

Βρέθηκαν και στο Κύπελλο

Γοδόι Κρουζ και Τίγκρε πρόσφατα κοντραρίστηκαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου, στον οποίον επικράτησε η πρώτη με σκορ 1-0. Η γηπεδούχος, στην ειδική βαθμολογία που διαμορφώνεται από τους βαθμούς στο πρωτάθλημα αλλά και το προηγούμενο Κόπα ντε λα Λίγκα, βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη και ξεκινά τις υποχρεώσεις της με περίσσιο άγχος, καθώς είναι πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

O τεχνικός Ντιέγκο Φλόρες που βρίσκεται στο τιμόνι της από τον Αύγουστο αρέσκεται στην επιθετική προσέγγιση των αγώνων και αυτό διαπιστώνεται και από μία απλά ματιά στα τελευταία αποτελέσματα του Δεκεμβρίου, όπου και έκανε φίνις στο πρωτάθλημα με τέσσερα κολλητά Over.

Σημαντικές προσθήκες, αυτές των Ουρουγουανών Ροντρίγκεζ (φορ, 24/10 πέρυσι στη Ρεντίστας) και Πιντάδο (μέσος, 21/3 πέρυσι στη Γιουβεντούδ), ωστόσο αμφότεροι δεν είναι ακόμα διαθέσιμοι και θα απουσιάσουν από το αποψινό ματς.

Με τον αέρα της πρωταθλήτριας

Η Τίγκρε έρχεται με φόρα από την κατηγορίας της Πριμέρα Νασιονάλ, στο τέλος του οποίου έκανε σερί τεσσάρων νικών για να τερματίσει στην 1η θέση και στη συνέχεια να πάρει τον τίτλο της πρωταθλήτριας, επικρατώντας στον τελικό της 2ης Μπαράκας Σεντράλ, 1-0.

Ο τεχνικός Ντιέγκο Μαρτίνεζ, που θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» της περσινής καταπληκτικής σεζόν συνεχίζει στον πάγκο της και φρόντισε για την ενίσχυση της φιλοξενούμενης με μονάδες όπως ο χαφ Ομπάντο (δανεικός, 11/1 στην Μπόκα Τζούνιορς πέρυσι), ο εξτρέμ Κάστρο από την Σαν Λορέντσο και ο φορ Ρετέγκι που μέχρι τον Δεκέμβριο αγωνιζόταν στην Ταγιέρες, σημειώνοντας έξι γκολ και όντας από τους βασικούς.

H φιλοξενούμενη ανέβηκε… για να μείνει και όχι για να κάνει το ασανσέρ ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Η γηπεδούχος είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να κυνηγήσει το γκολ, αφού όπως αναφέραμε είναι σε επίφοβη θέση στην ειδική βαθμολογία. Πιθανότατα θα έχουμε γκολ εκατέρωθεν με το goal/goal σε αποδόσεις 1.80-1.90 να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.