Η νυν και η επόμενη (;)

Σάρπσμποργκ – Οντ (21/11/21, 18:00), Α’ Νορβηγίας

Με τη γραμμή σωτηρίας να έχει καθοριστεί ήδη στους 31 βαθμούς (αλλά μάλλον θα αρκούν 30, ίσως και λιγότεροι), η Οντ ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί και τυπικά. Σε μια σεζόν που άρχισε με καλές προοπτικές και στόχο τον τερματισμό στην πρώτη τετράδα, τα πράγματα μόνο ιδανικά δεν εξελίχθηκαν, με την διοίκηση του συλλόγου να εξετάζει την άμεση αντικατάσταση του Φρόντε Νόρνες.

Ο 48χρονος ανέλαβε τον Μάρτιο του 2020 όταν και αποχώρησε ο Φάγκερμο (νυν της Βαλερένγκα) και στη δεύτερη του σεζόν, μάλλον δεν έπεισε για μια ακόμα ευκαιρία τους διευθύνοντες τον σύλλογο του Σίεν.

Στο κυνήγι του βαθμού

Οταν, λοιπόν, πριν ένα δίμηνο έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός της Σάρπσμποργκ Εμιλ Μποχίνεν, θα αποχωρήσει τον Δεκέμβριο (έσωσε άνετα την ομάδα, αυτός ήταν ο σκοπός), δεν άργησαν να εμφανιστούν τα σενάρια που ήθελαν τον υψηλόσωμο τεχνικό να συνεχίζει στο «Νάντερουντ». Ο ίδιος δεν διέψευσε αλλά και δεν επιβεβαίωσε τίποτα και αρκετοί θεωρούν πως στο σημερινό Σάρπσμποργκ – Οντ, ο Μποχίνεν θα κοουτσάρει την μία, λίγο πριν αναλάβει την άλλη.

Σε κάθε περίπτωση, η Οντ που χρειάζεται ακόμα ένα βαθμό για να εξασφαλιστεί και τυπικά και δεν θέλει να περιμένει την τελευταία αγωνιστική το εντός με την Στάμπαεκ, χρειάζεται ένα βαθμό, τη στιγμή που η ίδια μετρά τρεις ισοπαλίες στα πέντε πιο πρόσφατα.

Δεν θα πρέπει να αποκλείεται η ισοπαλία από τη σημερινή αναμέτρηση του Σάρσμποργκ και ας προέρχεται η γηπεδούχος από τέσσερις σερί νίκες. Αδιάφορη ομάδα είναι και υπήρξε και η διακοπή των εθνικών.

Σε αποδόσεις από 3.70-3.90 το «Χ», ανάλογα την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί ο καθένας, αξίζει να μπει ως ζητούμενο σε δελτίο ή να παιχτεί και ξερό.