Επιστροφή Γιαννίκη στο 4,30

Ένα γκολ από τον Ιωνικό

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ (27/11/2021, 19:30) Ελλάδα Σουπερλίγκ

Εξαιρετικά δύσκολη η αποστολή της ΑΕΚ στα Γιάννενα, ωστόσο μια επιστροφή Γιαννίκη στο 4,30 δεν είναι κάτι που προσπερνάς εύκολα. Κατ΄ αρχάς, τα κλασικά: ο ΠΑΣ έρχεται από τεράστια εκτός έδρας νίκη επί του Άρη, με το απίστευτο 5-0. Η ΑΕΚ έχασε το ντέρμπι από τον Ολυμπιακό 3-2, ωστόσο δεν ήταν κακή σ΄ αυτό το ματς. Απλά πλήρωσε τα αμυντικά της λάθη και το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει έναν σέντερ φορ που δε συγχωρεί. Το σετ των αποδόσεων έχω την αίσθηση πως αδικεί τους γηπεδούχους, ωστόσο κάπου εκεί μπαίνει στην εξίσωση η επιστροφή Γιαννίκη στο 4,30.

Επιστροφή Γιαννίκη στο 4,30

Ο Έλληνας τεχνικός είναι αυτός που δημιούργησε τον ΠΑΣ. Συνεπώς γνωρίζει άριστα πού μπορεί να «χτυπήσει» την πρώην ομάδα του. Ξέρει, δηλαδή, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της καλύτερα από τον καθένα. Μεσοεπιθετικά η ΑΕΚ είναι αρκετά δυνατή. Έχει λύσεις, δημιουργεί ευκαιρίες, σκοράρει. Δεν μπορείς να την μπλοκάρεις εύκολα. Σε αντίθεση με την αμυντική της λειτουργία που είναι… άστα να πάνε! Θεωρώ απίθανο να μη σκοράρουν οι γηπεδούχοι απέναντι στη συγκεκριμένη άμυνα. Από την άλλη, ωστόσο, είναι δύσκολο (έως απίθανο) να μη δεχτούν γκολ. Το ότι κράτησαν το «μηδέν» στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια τους με Παναιτωλικό και Άρη, είναι κάτι που συνυπολογίζεται. Άλλο, όμως, η μεσοεπθετική γραμμή του Παναιτωλικού (τελευταίο εντός έδρας ματς) και άλλο της ΑΕΚ. Που «καίγεται» για τη νίκη, αφού μια δεύτερη σερί αποτυχία θα βαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα.

Πέρσι και πρόπερσι οι φιλοξενούμενοι είχαν περάσει από το συγκεκριμένο γήπεδο -και μάλιστα χωρίς να δεχτούν γκολ. Πιστεύουμε ότι μπορούν να το πετύχουν και φέτος. Και το συνδυάζουμε με αμφίσκορο, που εκτοξεύει την απόδοση στο 4,30