Δύο μήνες… άπραγοι οι Νορβηγοί

Σέλτικ – Μπόντο Γκλιμτ (17/2/2022, 22:00) Πλέι οφ για την πρόκριση στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ

Πρώτο παιχνίδι για τα πλέι οφ που οδηγούν στη φάση των «16» του πρώτου Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Ακολουθεί ρεβάνς στις 24 Φεβρουαρίου στο «Ασπμίρα» του Μπόντο. Δεν ισχύει από φέτος ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, που σημαίνει ότι αν μετά τα δύο ενενηντάλεπτα οι αντίπαλες ομάδες έχουν τον ίδιο αριθμό γκολ, τότε ακολουθεί ημίωρη παράταση κι εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι.

Οι φιλοξενούμενοι παραμένουν για δύο μήνες χωρίς επίσημη υποχρέωση, αφού στις 12/12 έδωσαν το τελευταίο τους παιχνίδι για τη νορβηγική Eliteserien, την οποία και κατέκτησαν για δεύτερη διαδοχική σεζόν αλλά και συνολικά στην μακροχρόνια ιστορία τους ως σύλλογος. Τις τελευταίες μέρες η Μπόντο Γκλιμτ προπονούνταν κι έδινε φιλικούς αγώνες στην Ισπανία.

Ο άνθρωπος που… έφτιαξε τους «κίτρινους»

Μεγαλύτερη επιτυχία της διοίκησης είναι και παραμένει η διατήρηση στον πάγκο του 53χρονου Κιέτιλ Κνούτσεν, του ανθρώπου που έστησε μέσα σε τέσσερα χρόνια αυτή τη νέα υπερδύναμη του νορβηγικού ποδοσφαίρου, με τα ελάχιστα δυνατά μέσα και την μίνιμουμ οικονομική στήριξη. «Εφτιαξε» ο ίδιος παίκτες από το… πουθενά, στηριζόμενος πρωτίστως στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να βλέπει και μέσα από τον οποίον οι ποδοσφαιριστές αυτοί έφτασαν στο peak της απόδοσής τους.

Κάσπερ Γιούνκερ, Φίλιπ Ζίνκερναγκελ, Ερικ Χάουγκε, Φρέντρικ Μπιέρκαν, Πάτρικ Μπεργκ και, τελευταίος στη λίστα ο Ερικ Μποθεϊμ (πρώτος σκόρερ των «κίτρινων» στο περσινό πρωτάθλημα), όλοι τους… παιδιά του Κνούτσεν, τώρα συνεχίζουν τις καριέρες τους σε «μεγαλύτερα» πρωταθλήματα.

Σήμερα οι πρωταθλητές Νορβηγίας θα παραταχθούν στο Σέλτικ Παρκ της «Γλασκώβης» με τη συνήθη διάταξη του Κνούτσεν σε σχηματισμό 4-3-3 και τους Πελεγκρίνο (15/6 πέρυσι στο πρωτάθλημα), Σόλμπακεν (26/6 πέρυσι στο πρωτάθλημα) και Βέτλεσεν (27/5 πέρυσι στο πρωτάθλημα) και στόχο να κάνουν το παιχνίδι τους και όχι να καταστρέψουν αυτό της ανώτερης αντιπάλου τους. Όπως δηλαδή έκαναν και στα δύο ματς του ομίλου απέναντι στη Ρόμα του Μουρίνιο…

Σε τοπ φόρμα οι Σκωτσέζοι

Οι γηπεδούχοι πάνε… τρένο! 17 ματς αήττητοι σε όλους τους θεσμούς οι «τριφυλλοφόροι» που μετρούν εννέα σερί νίκες στα πιο πρόσφατα όλων των διοργανώσεων! Στο πρωτάθλημα δείχνουν να μην έχουν αντίπαλο, αφού παρά το γεγονός ότι η Ρέιντζερς βρίσκεται στο κατόπι τους και στο -1, η διαφορά των γκολ ανάμεσα στις δύο άσπονδες αντιπάλους (42 έναντι 34) ίσως να είναι και η πιο ενδεικτική της διαφοράς τους στη φετινή λίγκα.

Δύο βδομάδες άλλωστε πέρασαν από το άνετο 3-0 των παικτών του Ποστέκογλου κόντρα στους φιλοξενούμενους του Τζιοβάνι φαν Μπρόνκχορστ, σκορ που είχε διαμορφωθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους, σε ένα Old Firm που μόνο καθοριστικό ντέρμπι δεν έμοιαζε η εξέλιξή του…

Με επιθετική τριπλέτα και οι γηπεδούχοι που θα παραταχθούν με τους Μαέντα (απόντος του Φουρουχάσι, 14/8), Αμπάντα (25/9) και Ζότα (17/7), ενώ στα επιπλέον τους είναι ότι η σκωτσέζικη Πρέμιερσιπ τρέχει σε φουλ ρυθμούς.

Το παιχνίδι δείχνει ανοικτό σε μεγάλο σκορ, ενδεχομένως με τη συμμετοχή και των δύο αντιπάλων στο σκοράρισμα, και πιθανότατα νικήτρια τη γηπεδούχο, που είναι ούτως ή άλλως  η καλύτερη ομάδα του ζευγαριού. Σε αποδόσεις διπλασιασμού το combo 1+Οver, κοντά στο “τριάρι” το πιο ρισκαδόρικο 1+Goal, χωρίς να αποκλείσουμε να σκοράρουν και οι Νορβηγοί. Το έχουν ξανακάνει άλλωστε, όντας το απόλυτο αουτσάιντερ, απλά τότε βρίσκονταν και σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.