Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Ισλανδία

Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Ισλανδία

Βορ. Μακεδονία – Ισλανδία (14/11/2021,19:00) Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου

Κρατάει την τύχη στα χέρια της, για συμμετοχή στα μπαράζ, η Βόρεια Μακεδονία, αλλά δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Ισλανδία. Βαθμολογικά αδιάφορη μεν, όμως για τους Ισλανδούς δεν υπάρχει αδιάφορο ματς. Παίζουν πάντα αυτό που μπορούν, βρίσκονται σε φάση ανασυγκρότησης.  Κι αν οι Σκοπιανοί τους υποτιμήσουν δεν αποκλείεται να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις. Στον 10ο όμιλο, όπου μετέχουν οι δυο ομάδες, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Βόρεια Μακεδονία (15 βαθμοί) και Ρουμανία (14 β.) διεκδικούν τη 2η θέση (πρώτη η Γερμανία), που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης. Οι Ρουμάνοι παίζουν εκτός έδρας με το Λιχτενστάιν, την ίδια ώρα που οι Σκοπιανοί υποδέχονται τους Ισλανδούς. Των οποίων ο προπονητής δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει τους οικοδεσπότες: «Είμαστε εδώ για να σας χαλάσουμε το πάρτι».

Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Ισλανδία

Δεν είναι εύκολος αντίπαλος η Ισλανδία κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της στα πέντε τελευταία: ισοπαλίες με Βόρεια Μακεδονία (2-2), Αρμενία (1-1) και Ρουμανία (0-0), νίκη επί του Λιχτενστάιν, ήττα μόνο από τη Γερμανία. Οι Σκοπιανοί έρχονται από το αναπάντεχο 5-0 στην Αρμενία, αλλά τέτοια σκορ αποτελούν εξαίρεση για την ομάδα. Συνήθως δυσκολεύονται όταν βρίσκουν απέναντι τους κλειστές άμυνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία τελευταία τους, εντός έδρας, δεν σκόραραν: 0-4 από τη Γερμανία, 0-0 με Ρουμανία και Αρμενία. Έχουν να σκοράρουν από ένα φιλικό με το Καζακστάν, τον Ιούνιο. Φυσικά, εκείνο που τους ενδιαφέρει δεν είναι τα γκολ, αλλά η νίκη με «μισό-μηδέν», που θα τους οδηγήσει στα μπαράζ. Αυτό ακριβώς αναμένεται να επιδιώξουν: νίκη με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Με βάση τη λογική και τον τρόπο που παίζουν οι δυο αντίπαλοι, περιμένουμε κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στο ένα (ή και στο… κανένα!) γκολ. Στο 3.45 το under 1.5 γκολ (Stoiximan).