Δίψα για τίτλο στους “Xeneizes”

Μπόκα Τζούνιορς – Κολόν Σάντα Φε (14/2/2022, 02:30), Κόπα ντε λα Λίγκα Αργεντινής

H επιστροφή στη δράση για τις υποχρεώσεις του Κόπα ντε λα Λίγκα, βρίσκει τη Μπόκα Τζούνιορς κάτοχο του τελευταίου Κυπέλλου -που σημαίνει αυτόματα, έξοδο στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες-, ενισχυμένη με παίκτες “έτοιμους” να μπουν και να βοηθήσουν τον τεχνικό Μπατάλια (ο οποίος τελικά παρέμεινε στο τιμόνι του συλλόγου) και τους “xeinezes” διατεθειμένους να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε η ομάδα να φτάσει, ει δυνατόν, στην κατάκτηση του Κόπα ντε λα Λίγκα.

Βέβαια, μεγάλος καημός παραμένει η νίκη στο Κόπα Λιμπερταδόρες, ώστε να ισοφαρίσουν τις 7 επιτυχίες που έχει στο θεσμό η Ιντεπεντιέντε. Στην κατεύθυνση αυτή, η ομάδα ενισχύθηκε αποκτώντας παίκτες που είτε έχουν ξαναφορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της και γνωρίζουν… τα κατατόπια στο “Λα Μπομπονέρα”, είτε ποδοσφαιριστές που έρχονται από γεμάτες σεζόν με τις ομάδες τους και δεν θα χρειαστούν έξτρα χρόνο εγκλιματισμού.

Ποντάρει στον Μπενεντέτο

Μια από τις σημαντικότερες προσθήκες στο ρόστερ της Μπόκα Τζούνιορς, ήταν και η επιστροφή του επιθετικού Ντάριο Μπενεντέτο, για τον οποίον… ξηλώθηκε στη Μαρσέιγ, από την οποία ο παίκτης είχε δοθεί δανεικός στην ισπανική Ελτσε. Ο 31χρονος πιθανότατα απόψε θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης των γηπεδούχων, με τον Μπατάλια ούτως ή άλλως ακόμα να δοκιμάζει σχήματα και πρόσωπα.

Πάντως, για τον Μπενεντέτο, υπάρχει πίστη στις τάξεις διοίκησης και οπαδών, με τους τελευταίους ειδικά να… ονειρεύονται μια επανάληψη της σεζόν 2016-17, όταν ο στράικερ είχε πετύχει 21 γκολ σε 27 εμφανίσεις με τη φανέλα των “Xeneizes”.

Χρήματα δόθηκαν επίσης στην Κρουζ Αζούλ, ώστε να γυρίσει στο Μπουένος Αϊρες και ο σκληροτράχηλος αμυντικός μέσος Γκιγιέρμο Φερνάντεζ, ο οποίος επίσης στο παρελθόν έχει κάνει άλλα δύο περάσματα από την Μπόκα: τις περιόδους 2011-2014 και 2018-20. Και αυτός επίσης αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα απόψε, για τη γηπεδούχο.

Η προηγούμενη πρωταθλήτρια

Η Κολόν, βέβαια, δεν πάει στο “Λα Μπομπονέρα” για να κάνει τον κομπάρσο. Σε καμία περίπτωση. Είναι η ομάδα που αυτή τη στιγμή ξεκινά για να διατηρήσει τα κεκτημένα, αφού είναι η νικήτρια της προηγούμενης διοργάνωσης. Με άλλον… καπετάνιο, βέβαια, σε σχέση με πέρυσι, αφού τη θέση του αρχιτέκτονα των επιτυχιών, Ντομίνγκες, ήρθε να καλύψει ο 65χρονος Φαλσιόνι, ο οποίος πέρυσι βρισκόταν στον πάγκο της Ιντεπεντιέντε, ενώ, στο παρελθόν έχει προπονήσει και αυτός την Μπόκα Τζούνιορς, την περίοδο 2010-2012.

Και η φιλοξενούμενη ενισχύθηκε σε σημαντικό βαθμό, αφού επέστρεψε από τη Χιμνάσια Λα Πλάτα ο χρήσιμος κι έμπειρος επιθετικός Λουίς Ροντρίγκεζ, με την ηλικία του πάντως να αποτελεί ερωτηματικό, αναφορικά με τη χρησιμοποίησή του στο αρχικό σχήμα, αφού ο 37χρονος, προφανώς, δεν είναι για να βγάζει ενενηντάλεπτα. Εδώ ζορίζεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πλέον…

Δεν θα είναι τόσο εύκολη πρεμιέρα για την Μπόκα, όσο μαρτυρούν οι αποδόσεις, και η Κολόν έχει και τους παίκτες και την εμπειρία να σκοράρει κόντρα στη φιλόδοξη γηπεδούχο. Το συνδυαστικό στοίχημα 1Χ+Goal δείχνει να “καλύπτει” το ματς και βρίσκεται σε υψηλές αποδόσεις (2.40-2.50)!