Ανεβάζει στροφές η Ντεφένσα

Ντεφένσα – Χιμνάσια Λα Πλάτα (26/2/2022, 00:15), Κόπα ντε λα Λίγκα Αργεντινής

Στο προάστιο Φλορένσιο Βαρέλα του Μπουένος Αϊρες, η Ντεφένσα υποδέχεται την Χιμνάσια Λα Πλάτα στο «Τίτο Τομάνγκελο» για την 3η αγωνιστική του Κόπα ντε λα Λίγκα. Οι γηπεδούχοι, μετά την οριακά άδικη ήττα της πρεμιέρας, 1-0 εκτός από τη Νιούελς Ολντ Μπόις, σταδιακά αρχίζουν να θυμίζουν και πάλι την περσινή, παραγωγική ομάδα, που βρέθηκε να τρέχει μεγάλα αήττητα σερί και για κάποιο διάστημα να φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ακολούθησε η γεμάτη εντός έδρας ισοπαλία με την Ράσινγκ Κλουμπ, 2-2, για να έρθει και το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση, το βράδυ της Τρίτης, όταν και πέρασε νικηφόρα από το Μπάχο Φλόρες κερδίζοντας την Σαν Λορέντζο στο «El Nuevo Gasometro» με το χορταστικό 4-3! Πριν το μισάωρο είχε ήδη προβάδισμα δύο τερμάτων, το οποίο έγινε 3-0 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης… Χάρμα ιδέσθαι, αλλά και σταθερά με πολλά λάθη στα μετόπισθεν.

Δεν «τραβάει» η Χιμνάσια

Η φιλοξενούμενη ακόμα δεν πρέπει να έχει συνέλθει από τη συντριβή που γνώρισε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο «Φλορένσιο Σόλα» της Μπάνφιλντ, από την οποία και γνώρισε διασυρμό με το βαρύ 4-0. Από το 52’ μέχρι το 87’ δέχθηκε τρία γκολ (!) κι ενώ στο 75’, ένας έξαλλος Νέστορ Γκοροσίτο από τον πάγκο, έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές, όλες από τη μέση και πίσω! Ακόμα πρέπει να ακούνε κατσάδες οι αμυντικοί…

Ο 57χρονος θα παρατάξει μια ενδεκάδα με νέα πρόσωπα, που δεν έχουν αγωνιστεί απαραίτητα, όλοι μαζί, σε ολόκληρο ενενηντάλεπτο και η «χημεία» που θα βγάλει πάνω στο χορτάρι η Χιμνάσια, είναι ένα ερωτηματικό. Ούτως ή άλλως, πάντως, δεν σκοράρει και… φανατικά, αφού στη μοναδική της νίκη μέχρι τώρα, κέρδισε 1-0 την Σαν Λορέντζο εντός. Στα άλλα δύο εκτός, δεν σκόραρε.

Θεωρούμε ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν, δηλαδή, την αποτελεσματικότητα της γηπεδούχου στο σκοράρισμα και παράλληλα τη δυσκολία που βγάζει η Χιμνάσια, ειδικά μακριά από το γήπεδό της, ο άσος σε τιμές διπλασιασμού θα μπορούσε να είναι μια από τις επιλογές της μέρας.